Sızıntı

Kalbimde yine bir sızıntı başladı. Defalarca tütün bastım, alkole yatırdım, "bana mısın" demedi. Ne sakızlısı kaldı denemediğim, ne de yaş üzümlüsü. Bu kadar alkole beni yatırsalardı, sanırım kalk(a)mazdım bir daha...

hEy sevgili, bunlar hep senin başının altından çıkıyor bilesin! Beni iflah olmaz bir kalple bırakıp, ''ne halin varsa gör'' der gibi gittin. Gör işte bıraktığın halimi, gör de haline şükret! Sen ne haldesin bilmiyorum. İç güveysinden hallice dediklerinden mi? Halin yok belki de! Benim ise hala görülecek bir halimin olması sevindirici haliyle. Allah'tan halden anlayan dostlarım var!

Unutmak için uğraştıkça, unuttuğum başka şeyler hatırlıyorum üstelik. Gel diyorum gel! Bak, bunu da sen söylerdin, bak bunu ne çok severdin. Bu senin bana okuduğun şiir değil miydi? Bıraktığın beyaz atkı da çabası! Bir kez bile dolamadım boynuma, Tanrı görür de vebalini boynuna yazar diye! Kaç yıldır bir sandık köşesinde büklüm büklüm duruyor. Öyle işte!

Yine seni unutmaya çalıştığım günlerden birinde, arkadaşım yeni açılan bir mağaza için "fiyatları çok uygun! Haydi hemen gidiyoruz" demişti. Lanet olsun! Onunla en son içtiğimiz yer değil miydi burası? "Ne zaman mağaza yaptılar burayı? Bilmek istiyorum" diye, ter ter tepinmiştim o gün. Seni unutmak için neye elimi atsam, unuttuğum başka bir şeyi hatırlatarak katlıyorsun anılarımı. İpe un sermekmiş benimkisi...

Hamile kadınlar gibi hissediyorum kendimi. İçimde taşıdığım bir canlı varmış gibi. Acı olan, hiç doğmayacak ve sürekli içimde büyüyecek bir canlı. Üstelik ne düşük yapabiliyorum,  ne de kürtaj olabiliyorum. 

Biraz efkarlanıp bir şarkı dinlemeye kalksam,  ya  hafızama küt diye bir tekme atıyorsun  ya da fıldır fıldır  başımda dönmeye başlıyorsun. Bir kar tanesinin çığa dönüşmesi gibi, gözlerimden kopardığın gözyaşlarım çığlık çığlığa yuvarlandıkça büyüyor. Çığırından çıkıyorsun! Hem de, en "unuttum işte" diye haykırıp, ümitlerime "geri dönün" çağrısı yaptığım zamanlarda. Sonunda ya beni boğacaksın, ya da ölü doğacaksın!
u
unut
unuttu
unuttum işte...
Kadınlar unutur ama neyi unuttuklarını asla! Unutmazlar... 

Son kez vurdum kadehine. " Şerefine " dedi. " Yara'sın " dedim. Anlamadı ..

2 yorum:

sevi dedi ki...

Kadınlar unutur, ama neyi unuttuklarını asla! Unutmazlar

Yine nokta atışı yapmışın. Ahhh kalbim... Vurdun hatun yine...

Unutmayacağım bunu :)

Zeyno dedi ki...

Neyi unuttuklarını unutmadığın gibi mi? :)


Share/Bookmark