Hayat Ne Garip

Yine mimlendim. Sevgili Zeynep arkadaşım tarafından... Bu seferki, garip bir mimlenme. Çünkü garipal hallerimi anlatmamı istiyor... Şu günlerde de hazır üzerimde bir gariplik varken, denk geldi. Üzerimdeki gariplik, üzerinize afiyet...

Çocukluğuma inelim önce, sessizlikte çığlık atmaya bayılırdım. Bu yüzden, annemden feci dayak yedim bir gün. Çünkü aklı yerinden oynamış kadının. Bana bir şey oldu sanmış. Devam ettim çığlıklarıma ama haber vererek. Şimdi de çığlık atasım geldi, o kadar güzel bir sessizlik varki. Nasıl güldüğümü tahmin ediyorsunuzdur şu anda.

Akşam  yürüyüşlere çıkardık. Karşıdan karşıya geçerken, birden asfaltı ellemek isterdim. Tam durup eğildiğim anda, kedi yavrusu gibi ensemden tutup alırlardı beni. Arabalar vızır vızır geçerken, yapmak istediğim şeye bakın. Çok kez yapmışımdır ama. 

Islık çeşitlerini öğrenmiştim. Erkekler gibi ıslık çalardım sokakta. Arkadaşımı gördüğümde adıyla seslenmezdim, ıslık çalardım. Biliyorlardı artık... Ve en çok, sessizlikte yapmayı severdim bunları. İnanmayacaksınız belki, ıslık çaldım şimdi. Eski günleri yad etmek içindi. Korkmayın! Bugün hala, “hadi çal da rahatla” derler tanıyanlar...

Bana göre hiç garip değil tabii bu durum. Belki size garip gelebilir diye yazdım işte. Ona bakarsanız, hayatın kendisi garip değil mi?

Gelelim mimleneceklere... Bu yazıyı okuyan herkes mimlenmiş sayılır. Hiç ben okumadım, görmedim, duymadım diye 3 maymunluk yapmayın. Çünkü ben, kim gördü, okudu, duydu bilirim. Serde müneccimlik var...

Ne oldu? Hepiniz bir garip oldunuz!

7 yorum:

zeynep dedi ki...

Hımm asvalta dokunmak çok tehlikeliiii...Hiç ıslık çalamam ben ya çok uğraştım bir türlü beceremedimm:))Tüm garipliklerine rağmen nasıl asil nasıl hoşgörülü biri olduğunu bir önceki postunda birine verdiğin(Adsız)cevapla göstermişsin...Asil kadın..Kocaman sevgiler..

Zeyno dedi ki...

Teşekkür ederim Zeynep'cim. İstersen, öğretebilirim sana ıslık çalmayı ama sen de bana yaprak sarmasını öğretirsen. :))

Asil a(rka)daşım benim.

Adsız dedi ki...

menfaatçi bu kadın hemen sende bana bişeyler yaparsan demiş ne asilliği :) not : bir öküs

Zeyno dedi ki...

Bana bak öküs, eğer öküs olduğuna dair not düşmeseydin, (ve ben de seni tlf'da arayıp öğrenmeseydim) bir önceki "Adsız" zannedip, öyle bir cevap alacaktın kiiiii. Herhalde sittin sene nete girmeye tövbe ederdin. : ) Neyse ki, durum anlaşılmıştır. Adsız diye gelme yahu, karambole gidersin bak söyleyeyim.

zihni örer dedi ki...

"ıslık çaldım şimdi" cümlesini görünce hah! dedim,
-Zeyno şimdi mikrofona bir ıslık çaldı, buraya bir yere ekledi, biz de bir ıslık dinleriz-

diye düşündüm. Meğerse şarkıymış:) buna da şükür:)

"ben çok yaramazmışım küçükken" diye başlamadığına ne iyi ettin. Zira herkez (özellikle kadınlar) yaramazlığın kendi tekelinde ıolduğunu düşünür de... olgunluğun hali (kariyeri) bir başka:))

"mim" mi?
senin gibi yüce bir insanı ikinci kez ıskalamak nasıl yük bir bilsen!
Ancak, sen de "hatır kulu" olduğun için, yani, konuyu sen seçmediğin, seçilmiş bir konuyu hatır uğruna yazdığın için yazmışsındır.
Oysa mim konusu biraz beyin fırtınası estirsin isterdim konusu bakımından... blogun ayarını öyle sürdürmek isteediğimden...

sakın böyle mim talebini ikinci redden dolayı kilitleme:) konu seçme hakkmı kullanmama izin ver olur mu?

Zeyno dedi ki...

Öncelikle, güzel yorumun için teşekkürler. Islıklı bir melodi vardı ama ne yazık ki bulamdım. Gayet tabii, konu seçmede özgürsün. :)

Adsız dedi ki...

kadın sen kendini ne sanıyosun!!fasulye mi?


Share/Bookmark