Fuzuli Konuşuyorum



Uzun bir ara verdim farkındayım. Malumunuz olduğu üzre, günlük tarzı yazmadığım için hayata ve aşka dair konularda da ne kadar üretici olabilirim ki... Bir yandan hayatı yaşamaya çalışırken, diğer yandan yazmakta zorlandım. Zaten ne hayata ne de aşka dair bildiğim bir şey de yok. Ukalalık edip duruyorum işte. Sağolun, sizler bunu yüzüme vurmuyor, hatta gayet kibar yorumlarla daha da yazmam için şevk veriyorsunuz...

Şu blog yasakları geldiği gün... İşte ne olduysa o gün oldu zaten. Biri, içimdeki tüm yazma hevesimi alıp gitti. Yazma hevesim gittiği gibi, okuma hevesimi de aldı üstelik. Ta,  ki "Sırf Şiirsel Yorum" adlı blogdaşım, "Zeyno çok oldu senin sesini duymayalı. İnada bindi, mimledim seni :))" deyinceye kadar. Bu ses! gelip gelip kaçan hevesimi, bu kez kaçmaya çalışırken saçlarından yakalamama yardımcı oldu. "Dostlara da boynumuz kıldan incedir" aynı zamanda...

Lakin; konumuz sevgi. Hakkıyla yaşayamadığımız, hakkını hakkı olana veremediğimiz, velhasıl hakkından gelemediğimiz bu duygunun hakkında nasıl kelam edeceğiz? İşte zor olan bu! 

- Sevmek mi daha güzeldir, sevilmek mi?
- Sevmek. Çünkü sevildiğinden hiçbir zaman emin olamazsın!
Fuzuli bir laf ettim...

7 yorum:

zihni örer dedi ki...

ne güzel (samimi) Fuzuli konuşuyorsun:)

ne demiş Fuzuli emmi:
sevgilisini tutup getirmişler, Fuzuli'nin odasına bırakmışlar. Fuzuli kızmış sevgiliyi getirenlere.
-Götürün onu aldığınız yere bırakın, bana O'nun hayali yeter
demiş.
Sana sevgi(li)nin hayali yeter:)

Zeyno dedi ki...

O yüzden mi hayali konuşuyorum? Yoka hayali mi beni konuşturuyor? :) Sağolasın Zihni. Özlemiştim sesini duymayı ben de... Uğrayacağım sana da. :)

e-Felsefe Kapısı dedi ki...

İşte Budur Arkadaşım!

Yazacaksın işte, sevmekten,sevilmekten bahsedeceksin! Fuzuli'ce de olsun olmasın yazacaksın! Sen yapabilirsin çünkü! Yazabilirsin işte!

Bunun tetikleyicisi olmak beni nasıl da şımartıyor :))

Teşekkürler Zeyno, çok özelimsin. :)) Bu arada sevmek amaç olsun mu?

Zeyno dedi ki...

SırfŞiirsel Amacımız bu zaten hepimizin. Ulaşırız ya da ulaşamayız. "Karınca nın hikayesi" O yolda ölürüz misali. Şımarmaya hepimizin ihtiyacı var. Ne mutlu bana eğer öyleyse gerçekten. "Özelimsin" sözünle hala şımarıklığım drvam ediyor benim mesela. Eksik olma! :)

Efendisiz dedi ki...

Evet doğru diyorsunuz sevildiğimizden asla emin olamayız fakat hissettirebiliriz ki bu zor bir durum.. Netice de insanlar sadece inanmak istediklerine inanırlar..

zeynep dedi ki...

Canım benim arada "fuzili" de olsa konuş ki sesiniz duyalım çok ara verdin özledik:))

Zeyno dedi ki...

Canım benim çok teşekkür ederim. Bir tembellik hasıl oldu ki sorma. :) İyi ki varsın(ız)...


Share/Bookmark