Memnu Niyet

Bir erkeğin hayatında, nasıl bir kadın olmalı? Durup dururken düşünmedim elbette. Neden "durup dururken" deriz sahi? Bunu da, düşünmem lazım. Takılıyorum işte böyle şeylere.


Ben, neden böyle düşündüm acaba "durup dururken" diyesim geldi şimdi. "Takıldım" dedim ya. Bu konuyu halletmeden, diğer konuya geçemeyeceğim anlaşıldı. İnsan, durup dururken düşünmez. Mutlaka yaşadığı ya da yaşayamadığı bir durum hasıl olmuştur. Yoksa niye düşünsün ki. Sevgili, eş, yar adına ne derseniz deyin, o bile durup dururken gelmez insanın aklına.


Neyse, konumuza dönelim. Ha, nasıl bir kadın? derken, önce insan unsuru ön planda elbette. Hemcinslerim kızacaklar belki bana ama öyle kadınlar var ki, akıllara zarar! Kızanların dışında, hak verenler de olacak eminim. Yaşadıkları ilişkiyi, düştükleri durumu telaffuz edecek kelimeyi bulsam? İşin vahim tarafı da, bu durumdan gayet memnun olmaları...

Mesela bir kadınla tanışmıştım. "Ne zamandan beri sevgilisiniz?" soruma, "sevgili değiliz" cevabını almıştım. Kadının attığı kahkahadan, kendimi Kezban gibi hissetmiştim. Kezban konusunda, not düşmeliyim...


Hülya Koçyiğit'in filmleri vardır "Kezban" diye ve seri olarak çekilmiştir. Ben çok severek izlerdim. Hala da izlerim. "Kezban" köylü kızıdır ve zengin akrabalarının yanında, giyimi kuşamı ve adabı bilmediği için horlanır. Adabı bilmez ama edebi bilir. Ben "Kezban"dım o anda... "Peki nesiniz?" diye soramadım. Çok sonra tanık olduğum ama hiç de tanıdık olmadığım, başka ilişkilerden aldım cevabımı.


Peki, hadi o erkek için "sorun değil" diyelim, öyle bir ilişki yaşaması. Evlidir, evlenmeyi düşünmüyordur, çocukları varsa karşı çıkıyordur ya da sorumluluk almak istemiyordur vs. "Gel" deyince, gidecek, "git" deyince gidecek bu durumu, bir kadın nasıl kabullenir!? Sebepleri ne olabilir? İlk aklıma gelen, seks ve parasal rahatlık. Peki, kadın olmak bu kadar ucuz mu!? Hayır! Kadınlık çok pahalı ama kadınlar ucuzlamış.


O erkek için de söylenecek söz çok elbette. Lakin bir söz vardır, hepimiz biliyoruz "kadın var, adamı deli eder. Kadın var, deliyi adam eder." Bir kadın, yıllarca uğraşır deliyi adam eder. Başka bir kadın, o adamı deli eder. Yalan mı? Etrafınıza bir bakın. Önce adamları, sonra da delileri sayın. Rakam hangisinde yüksek çıktı?


Bir kadının hayatında nasıl bir erkek olmalı? Sadık, vefalı, dürüst, kıymet bilen ve şartlar ne olursa olsun, kadına sahip çıkan. Bunları, o erkekte görmeyen "kadın" o erkekle pazara bile gitmez ama uçaklar tıklım tıklım. Böyle kadınların, şarkısı da yoktur. Çünkü onlar, karatı severler nakaratı değil...


Kişi olmadan dişi olmaya çalışan kadın, isminden değil cisminden tanınır.

12 yorum:

zeynep dedi ki...

Vavv süper bir yazı olmuş yüreğine sağlık..Anlayana algılayabilene
Etrafımda deli görüyorum her yanda maalesef..
Sevgiler.

Zeyno dedi ki...

Teşekkür ederim Zeynepçim. Evet maalesef. :) Sevgiler...

zihni örer dedi ki...

soru-1:Bir erkeğin hayatında, nasıl bir kadın olmalı?
"olmalı"yı tanımlamak çpo zor, hatta (bence) gereksiz de. çünkü, insanın (ya da sevgili adayının) ilgisini diri dutacak şey daha çok sürprizlerdir. sürprizler ise önceden bilinmeyen şeyler olduğuna göre, bilmeyi beklemek yerine, karşılaştığında öğrenmiş olmaktır heyecan yaratan şey.
ama, "olMaMalı"yı tanımlamak yeterli ve kolay. "olmama"sını istediğimiz koşul ve davranışlar ikiye ayrılır:birincisi evrensel-genel kötüler, ki bunlar belli.

ikincisi kişinin karakteriyle uyuşmayacak özel durumlar. ne olabilir? örneğin, müzik türü, estetik algısı.... vs.

yazı uzamasın diye kesiyorum burada ve ikinci soruya geçiyorum.

soru-2:
Ben, neden böyle düşündüm acaba "durup dururken".aynı soru

Zeyno dedi ki...

Dilediğin kadar uzatabilirsin Zihni sorun yok. Ben, kısa kestim çünkü. :)

TuTsİ dedi ki...

1 Erkeğin hayatın da nasıl bir kadın olmalı...
Endişesi,paranoyası,kıskançlığı,bencilliği olmayan kadın olmalı derim bence tabi.

Akıllara zarar kadınlar bulur beni nedense.
Amaçlarını gizlerler ama bilmezler ki ilk dakika da bellidir ard niyeti.
Ard kime göre dersen aslın da herkesin bildiği belki de umursamadığı tipik şeyler.
Bir kadın, erkeği olan başka bir kadına karşı birşey yapamaz alenen ama erkeğin aklını başın dan almasını çok iyi becerir aklına koydu ise yapar,başıma geldi birkaç kez
Benim hikayem de böyle oldu hikayelerim aslın da.
Erkek çok memnun olsa da hayatın dan o ayartan kadın dan bir şekil de etkilenir,asıl aradığı bir şey yoktur ama adını heyecan,macera koyar halbuki aldatan derler de aldanandır o erkek.
Arızalı kadınlar çok onlara dikkat etmeli kadını erkeği.
Herkesin aradığı bir parça mutluluk ya kimine yetmez iki parça ister işte denge orda bozulur.

Yazın gerçekten geçmişime baktığım da bir çok şeyi gösteren bir yazı olmuş.
Hatalarımı,kaçırdıklarımı,bana oynanan oyunları getirdi aklıma.

Diğer konuyu merak ettim ben sonraki yazın da :I

Zeyno dedi ki...

Yorum değil, başlı başına yazı olmuş vallahi. Benim gözümden kaçanları da, sen yakalayıp getirmişsin. "adını heyecan,macera koyar halbuki aldatan derler de aldanandır o erkek." Fikrin anası buydu! Okuyan gözlerine sağlık. Diğer yazım sürpriz olsun ,) ip ucu vereyim hadi dayanamadım. :)Başucumuzda duran kitaplar vardır ya, evire çevire okuruz. Bir de "evire çevire" deyimini, dövmek istediğimiz insanlar için kullanırız. Bu kadar yeter... İpin ucunu fazla kaçırmayalım! :)

Adsız dedi ki...

bugünkü dersimiz bitti mi hocam. olmamış beğenmedim çok uzun olmuş saçma uzamış son cümle hariç benim bildiğim zeynodan eser yok çok daha iyilerini gördüm ben..

NOT : Bir Öxüs

Zeyno dedi ki...

Tam " Bir Öxüs" e yakışacak bir yorum olmuş... Daha iyilerini görmek konusunda belki haklısın. Gördüğüm iyi şeyler azaldıkça, söylediklerim de azalıyor sanırım...
Ama bakışım hiç değişmedi hala aynı.

Adsız dedi ki...

SEVGİLİ,EŞ,YAR "ALLAH "NE VERİRSE HAYIRLISINI VERSİN HERKESE AMA TECRÜBE YAŞANARAK ÖGRENİLİYOR!

Zeyno dedi ki...

Adsız. Tecrübe; başımıza gelenden ders almak ve tekrar etmememizi sağlamaya yarayan şeydir. Tekrar edersek, bunun adı "tecrübe" değil, "hata" olur. Hatta daha da ileri gider başka şey söylerim sana. Bilmem anlatabildim mi!?

"leb" demeden... dedi ki...

"nush ile usalanmayan etmeli tekdir. Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir" demişler. bu kadınları da takdir et dayağa dayanıklı çıktıkları için :))))

Zeyno dedi ki...

Aman yarabbim! :)))) Ben işin bu tarafını hiç düşünmemiştim! Böyle bir durumda var tabii öyle ya... Bak, çok takdir ettim şimdi. :))Tövbe! diyelim Allah başımıza vermesin...


Share/Bookmark